Reddox: "Inget att tveka på"

Publicerad: 2012-06-03 09:59

För en månad sedan skrev Liam Reddox på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers och kanadensaren ser fram emot att komma tillbaka till Sverige.

- Jag hade väldigt roligt den gångna säsongen och när Växjö Lakers erbjöd mig en förlänging så var det inte mycket att tveka på, säger Liam. 

- Jag tycker att Växjö Lakers har en engagerad organisation som verkligen vill skapa en vinnarmentalitet, och den vill jag vara med och bygga upp.

Vad säger du om din premiärsäsong i Europa?
- Jag tycker att den stundtals var en prövning, men stundtals också väldigt bra. I det stora hela var det en fantastisk erfarenhet och om jag inte trivdes så bra så skulle jag aldrig valt att komma tillbaka. Det som jag minns mest är fansen. Atmosfären och det konstanta stödet var något som man alltid såg fram emot, och det ska bli härligt att få uppleva det fler gånger.

Reddox, med 100 NHL-matcher i bagaget, svarade för elva mål och 28 poäng på 55 elitseriematcher den gångna vintern. 

- Den största utmaningen var givetvis att anpassa sig till den större isen. Man måste lära sig hur man ska stressa, var man ska ligga i banan och när man ska avvakta och låta spelet komma till dig. Man måste tänka betydligt mer i Europa, samtidigt som man åker med full fart, så det var en del som var nytt för mig, menar Liam. 

Just nu är 26-åringen i St. Lucia, Västindien, och firar sin smekmånad eftersom han gifte sig för en vecka sedan. I övrigt tränar Liam hårt på egen hand. 

- Jag har kört med en personlig tränare i Toronto i två månader. Jag har också tränat med en professionell boxningstränare. Jag fokuserar främst på utveckla min fart, min balans och min styrka med pucken, säger Liam. 

- Jag kör mycket ben- och core-träning (mage och rygg). 

Har du kontakt med fystränaren Nicklas Rahm?
- Vi har hörts några gånger. Han har skickat programmet för hur laget tränar i Sverige, och jag har skickat upplägget på hur jag tränar. Jag har plockat in delar av Nicklas program i min egen träning och han har hjälpt mig väldigt mycket.

Liam kommer inte att ansluta till laget direkt efter semestern, utan kommer någon gång i mitten eller i slutet av augusti. 

- Vi får se, men det blir så tidigt som möjligt. Jag kan knappt vänta på att komma tillbaka till Sverige som jag gillar jättemycket, och jag kan inte vänta på att få gå på is igen, säger Liam som har höga förväntningar på kommande säsong. 

- Mina förväntningar är mycket högre än de var ifjol. Nu är vi inte nykomlingar längre så vi måste leverera en jämnare och bättre ishockey över hela säsongen. De bästa lagen i serien förväntar sig att vinna varje match, man hoppas inte bara göra en bra match, och samma mentalitet måste vi ha för vi ska se oss själva som ett topplag. Allt annat än en slutspelsplats tycker jag är ett misslyckande. Vi ska till slutspel!

 
Jonas Gustavsson
Redaktör
jonas.gustavsson@vaxjolakers.se
LIAM REDDOX
Liam Reddox
  • Född

    1986-01-27

  • Längd

    178 cm

  • Vikt

    82 kg

  • Profil »

klubblogo
 

 

Copyright © 2011-2016 Växjö Lakers Hockey

Telefon: 0470-32 97 00

 

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design: GoBrave